Από τα ωραιότερα !!
Υλικά
2φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ Ελληνικού κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγο γαρίφαλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι-τον χυμό πορτοκαλιού-την ζάχαρη-το κονιάκ-το ξύσμα πορτοκαλιού-το μπέικιν-την σόδα διαλυμένη με τον χυμό --προσοχή αφρίζει- προσθέτουμε και την κανέλα και λίγο γαρύφαλο και τα δουλεύουμε λίγο να ανακατευτούν.
Αναμιγνύουμετο αλεύρι με το σιμιγδάλι και τα προσθέτουμε μέσα στην λεκάνη ζυμώνοντάς τα ελαφρά και όχι πολύ γιατί σκληραίνουν μετά.
Πλάθουμε τα μελομακάρονά μας τα χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με ζεστά τα μελομακάρονα και κρύο το σιρόπι.
Σιρόπι
2+1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2+1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
χυμό και την φλούδα από 1 πορτοκάλι
Τα βάζουμε όλα μαζί και τα βράζουμε. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μέλι ,ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ