Με συνταγή της γιαγιάς. Ψωμάκι και βγήκε τέλειο για πρώτη φορά !!!
Υλικά
8 κούπες τσαγιού αλεύρι
1 κουτ. Σούπας αλάτι
1 κουτ σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια μάγια σκόνη
1/4 κούπας τσαγιού λάδι
2 κ 1/2 κούπας νερό τσαγιού χλιαρό
Διαλύουμε τη μάγια σε 2 φλυτζάνια τσαγιού τη μάγια με λίγο χλιαρό νερό ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθετουμε και το λάδι -και το νερό και ανακατεύουμε
Επειτα τα ρίχνουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία ζύμη. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Μόλις δούμε ότι έχει φουσκώσει το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και ζυμώνουμε.
Έπειτα το κάνουμε καρβελάκια η φραντζολάκια και το αφήνουμε στο ταψί σκεπασμένα για 1 ώρα μέχρι να φουσκώνουν.
Και τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για αρχή μέχρι να ροδίσουν λίγο από πάνω και μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 περίπου.
Αγγελική Γεωργουδακη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ