ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΌ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
500 γραμμάρια αλεύρι,
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
2 κούπες ζάχαρη(μικρότερες του νεσκαφε)
4 αυγά,
μισή κούπα χυμό λεμονιών(την ίδια κούπα που μετρήσαμε την ζάχαρη)
ξύσμα λεμονιών,
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ,
2 βανίλιες,
1 Κούπα γάλα(την ίδια κούπα που μετρήσαμε ζάχαρη,χυμό)!
Χτυπάμε βούτυρο,ζάχαρη πολύ καλά,ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά,στην συνέχεια,το γάλα τον χυμό,ξύσμα, και τέλος πολύ πολύ πολύ απαλά αλεύρι σιγά σιγά μπέικιν,βανίλιες
Τοποθετούμε στην φόρμα.μας,η σε ταψάκι βουτυρωμένο,η λαδόκολλα,και το ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς,για 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
ΓΛΑΣΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
1 κούπα άχνη ζάχαρη(την ίδια που χρησιμοποιήσαμε στα υπόλοιπα υλικά)
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
2 κουταλιές της σούπας.χυμό φρέσκο λεμονιού
Ανακατεύουμε με.σύρμα.
Το ρίχνουμε στο κρύο κέικ!!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ