Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Κριτσίνια με σπανάκι !!!



Υλικά
    250 γρ. αλεύρι
    200  γρ. καθαρισμένο σπανάκι
    120 ml ελαιόλαδο
    120 ml  κρασί λευκό
    1 κουτ.γλυκού κοφτό . αλάτι
    1 κουτ.γλυκού . ζάχαρη
    τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι -προαιρετικά-


Εκτέλεση
Σε μπολ βαθύ βάζουμε το κοσκινισμένο κατά προτίμηση το  αλεύρι ,μαζί   με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το κρασί και το ελαιόλαδο και αρχίζουμε  να ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε  ανάλογα, αλεύρι ή λίγο ελαιόλαδο για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ζύμης.
Ψιλοκόβουμε το καθαρισμένο σπανάκι που πρέπει να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ  στεγνό και το αναμειγνύουμε με τη ζύμη. 
Αφήνουμε  την ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά και μετά παίρνουμε μικρά κομματάκια και πλάθουμε μακρόστενα κριτσίνια.
Τα τοποθετούμε  σε ταψί φούρνου, πάνω σε χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο καφαλοτύρι -εγώ βάζω -
Τα τελευταία λεπτά  ανεβάζουμε  λίγο τη θερμοκρασία για να ροδίσουν ελαφρώς.
Βγαίνουν 26 κριτσίνια .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ