Υλικά
3 κούπες του τσαγιού ελαιόλαδο,
1και 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη,
1 πορτοκάλι το ξύσμα
1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα στο μούλτι
1 κούπα σουσάμι καβουρδισμένο.
1 κουτ.γλυκού σόδα
1 σφηνάκι ρακί-η κονιάκ
1/2 κούπα τσαγιού χυμό πορτοκάλι
20 γραμ.μπέκιν πάουντερ
1 και 1/2 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κουτ.γλυκού κανέλα
1/2 κουτ,γλυκού τριμμένο γαρ ύφαλο
Εκτέλεση
Στο χυμό πορτοκαλιού διαλύω την σόδα την ρακί η κονιάκ την κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέτουμε το λάδι που πρώτα έχουμε μέσα δουλέψει την καστανή ζαχαρη να λιώσει ,και αμέσως μετά όλα τα υλικά και ανακατεύουμε
Τέλος ρίχνω το αλεύρι που το έχω ανακατέψει με το μπαικιν.
Το αλεύρι λίγο λίγο το ρίχνω τόσο όσο να πλάθονται
.Χωρίζω τη ζύμη σε 4 μέρη και κάνω μπαστουνια μεγάλα σαν ψωμί μακρόστενο και το κόβω σε κομμάτια 1,5 εκατοστό.
Ψήνω 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Γίνονται σαν παξιμάδια και βγαίνουν τρία ταψιά.
Είναι πολά τα υλικά αλλά αξίζει τον κόπο αν τα κάνετε θα τρελαθείτε Διατηρούνται σε τάπερ για αρκετό καιρό αν κρατηθείτε και δεν τα φάτε αμέσως.
Μαρια Γεροθαναση-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ