Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμ. αλεύρι σκληρό
1/4 κούπας ρύζι ότι ρύζι έχετε λευκό βρασμένο με 1 λίτρο νερό να γίνει λευκό το ζουμί.στραγγίζετε το ρύζι και κρατάτε το ζουμί να έχετε 2 κούπες
λίγο αλάτι,
1 κουταλιά σούπας μέλι την οποία διαλύομαι μέσα στο ρυζόνερο.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά , το αλάτι,το αλεύρι και το νερό να έχομε έναν χυλό όπως η τσίχλα,δηλαδή μαστιχωτο
Σκεπάζομε με μεμβράνη και βάζομε σε ζεστό και υγρό μέρος να φούσκωση και να φτάσει σχεδόν στα χείλη του μπολ.θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν έχει φούσκες πάνω/
Εν τω μεταξύ ετοιμάζομαι το σιρόπι το οποίο αφήνομε να κρυώσει καλά
σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη/2,5 κούπες νερό /
1γενναια κουταλιά μέλι
χυμό μισού λεμονιού
Βράζομαι το σιρόπι καλά 10-15 λεπτά περίπου,κατεβάζομαι,ρίχνομαι τον χυμό λεμονιού,καυτό μέλι το οποίο ανακατεύομαι να διαλυθεί.
Σε ένα βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λαδάκι να κάψει.
Παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα από τον χυλό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Έχουμε και ένα φλιτζάνι με νερό δίπλα και βουτάμε το κουταλάκι για να μην κολλάει η ζύμη πάνω.
Αφήνουμε τα λουκουμαδάκια να ανεβούν στην επιφάνεια και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε πιατέλα με χαρτί για να βγάλουν το λάδι τους.
Οταν τελειώσουμε με όλο τον χυλό,όταν θέλουμε να σερβίρομαι,ξανατηγανίζομε τα λουκουμαδάκια πάλι στο λάδι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα και τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι. σερβίρομαι με καβουρδισμένο και σπασμένο σουσάμι και κανελίτσα απέξω είναι τραγανά,και στην πρώτη μπουκιά το σιρόπι γεμίζει το στόμα. ούτε λαδίλα μυρίζουν και είναι στητά. καλή επιτυχία!!
Από Roula's sweet corner-Roula Psittaki