Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Banoffee ..Μπανόφι με Μερέντα !!!





ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100 γρ λιωμένο βούτυρο
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο έτοιμο
3 μπανάνες
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουτί τσίγκινο σαντιγί ερμολ
2 κουταλιές σούπας καλά γεμάτες Μερέντα





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι να βραχούν καλά
Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα μεσαίο τσέρκι και απλώστε επάνω τα μπισκότα και φτιάξτε την βάση, Βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Κόψτε ροδέλες τις μπανάνες και ανακατέψτε με τον χυμό από μισό λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Βάλτε το καραμελωμένο ζαχαρούχο πάνω στην βάση του μπισκότου και από πάνω στρώστε τις μπανάνες ομοιόμορφα και καλύψετε όλη την βάση.
Χτυπήστε με το μίξερ την ερμολ αφού πρώτα την έχετε βάλει στο ψυγείο και έχει παγώσει καλά..χτυπήστε για 8 λεπτά και μετά προσθέστε και την Μερέντα..χτυπήστε για ένα λεπτό ακόμα και βάλτε την σαντιγί επάνω στο γλυκό.
Διακοσμήσετε με τριμμένη κουβερτούρα και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ