Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Mini Red Velvet Cakes !!!




Mini Red Velvet Cakes αλλά με βουτυρόκρεμα!!!

Υλικά για το κέικ:

150γρ βούτυρο
150γρ ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
4 κσ γιαούρτι
1 2 σταγόνες κόκκινη βαφή για γλυκά
150γρ αλεύρι που φουσκώνει
50 γρ κακάο
1 κσ γάλα

Υλικά για τη βουτυροκρεμα:

175 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
2-3 κσ γάλα
350 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη.



Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και βουτυρώνουμε μια φόρμα 20cm.
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα μας. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε.
Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη βαφή και το Ρίχνουμε στο μείγμα μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι το κακάο, χτυπάμε και μετά ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα μας.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1ωρα και 10 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα (δοκιμάζουμε στη μέση του γλυκού με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν είναι έτοιμο).
Μέχρι να ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε τη βουτυροκρεμα. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη βανίλια, 2 κουταλιές από το γάλα και τη μισή ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο λείο μείγμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και αν χρειάζεστε το υπόλοιπο γάλα για να αποκτήσετε τη σωστή σύσταση της.
Αφού το κέικ κρυώσει καλά σε σχάρα το κόβουμε σε τρεις δίσκους. Στο κάθε δίσκο κόβουμε με κουπατ ή ποτήρι 6 με 8 δίσκους ότι μέγεθος θέλουμε.
Τοποθετούμε το πρώτο δισκάκι βάζουμε βουτυρόκρεμα, από πάνω άλλο δισκάκι και τελειώνουμε με βουτυροκρεμα.

Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia-oiχρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ