Αυτά οι τυρομπαλίτσες ετοιμάζονται σε 5 λεπτά κι εξαφανίζονται στο λεπτό !!!
Βγαίνουν γύρω στα 25 με 30 αν τα φτιάξετε πιο μικρά τεμάχια .
Tα ξανά έφτιαξα και δεν έβαλα καθόλου αλάτι αλλά έβαλα λίγο 1 χούφτα τυρί κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας !!
Υλικά
1/2 ποτήρι λάδι ελαφρύ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
300 με 400 γραμ φέτα τριμμένη με το χέρι
ελάχιστο αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις πάνω από 500 γραμ.
Μετά λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μ ένα κουτάλι ή με το χέρι --η ποσότητα είναι πάνω από 500 γραμμάρια και τόση ώστε να δείτε να πλάθεται μπαλίτσα να το δοκιμάζετε .
Βάζουμε σε ένα ρηχό πιατάκι λίγο ελαιόλαδο και κάθε φορά βουτάμε την παλάμη μας και κόβουμε ζύμη και πλάθουμε μπαλίτσες.
Επειδή το δοκίμασα να μην τα κάνετε μεγάλα γιατί κατά το ψήσιμο μεγαλώνουν λίγο ακόμη ..οπότε να παίρνετε με ένα κουτάλι μία μεγάλη κουταλιά και να πλάθεται μπαλίτσα.
Τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά αέρα περίπου.
Ανάλογα τον φούρνο σας .Είναι πάρα πάρα πολύ νόστιμα !!!
Θα τα συνοδεύσω με μία απλή αλλά πολύ νόστιμη παντζαροσαλάτα /Βράζω τα κεφάλια από τα παντζάρια ,τα καθαρίζω τα κόβω μικρά καρεδάκια τα βάζω σε μπολ ρίχνω λίγο αλάτι λίγο λάδι λίγο μηλόξυδο και ανακατεύω .
Από πάνω ρίχνω 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι άπαχο που μέσα έχω ρίξει 200 γραμ μαγιονέζα ..Ανακατεύω αυτό το μείγμα και περιχύνω τα παντζάρια μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια και ψιλοκομμένο σκόρδο εγώ την έκανα σκέτη και είναι πολύ νόστιμη και έτσι .
Την συνταγή την είδα από Θεοδοσία Χαλβατζή .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ