Απολαυστικό φαγητό !!!
Υλικά
800γρ.μοσχάρι,κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
2 ξύλα κανέλας
χυμός και ξύσμα απο 1 μέτριο λεμόνι
350γρ.χυλοπίτες
λίγο μαιντανός,ψιλοκομμένος
100ml ελαιόλαδο
άλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο βάζουμε το κρέας ,το κρεμμύδι,την κανέλα και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά,σε δυνατή φωτιά,μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 3-4 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα,μέχρι να ροδίσει το κρέας απο όλες τις πλευρές.
Πασπαλίζουμε με αλάτι,περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ζεστό νερό τόσο,ώστε να τα σκεπάζει καλά.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο,σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά,μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά.
Ρίχνουμε τις χυλοπίτες,πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,σκορπίζουμε το ξύσμα και προσθέτουμε,αν χρειάζεται,λίγο ζεστό νερό.Μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλκώσουν οι χυλοπίτες όσο μας αρέσουν και να αποροφήσουν τα υγρά.
Σκορπίζουμε το μαιντανό,ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Αφήνουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι για περίπου 5 λεπτά,ώστε να”ξεκουραστεί’το γιουβέτσι και σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ