Συνταγή με Ανατολίτικο αέρα !!!!
Υλικά:
40 φύλλα κρούστας
500γρ. βούτυρο Lurpak ...
300γρ. φιστίκι Αιγίνης
Υλικά για το σιρόπι:
650γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
80γρ. γλυκόζη
3-4 φέτες λεμόνι
Προετοιμασία:
Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε.
Αλέθομαι το φιστίκι στο μπλέντερ σε σκόνη και όχι χοντροκομμένο θα ξεκολλάνε
τα φύλλα του μπακλαβά.
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ45 εκ. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις
διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο και
απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα.
Απλώνουμε το φιστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην ''σηκωθούν'' τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζομαι με το σιρόπι ζεστό.
Καλή σας επιτυχία!!!
Η συνταγή από φίλο με φούρνο -Αρτοποιεία και Συνταγές
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά:
40 φύλλα κρούστας
500γρ. βούτυρο Lurpak ...
300γρ. φιστίκι Αιγίνης
Υλικά για το σιρόπι:
650γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
80γρ. γλυκόζη
3-4 φέτες λεμόνι
Προετοιμασία:
Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε.
Αλέθομαι το φιστίκι στο μπλέντερ σε σκόνη και όχι χοντροκομμένο θα ξεκολλάνε
τα φύλλα του μπακλαβά.
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ45 εκ. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις
διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο και
απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα.
Απλώνουμε το φιστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην ''σηκωθούν'' τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζομαι με το σιρόπι ζεστό.
Καλή σας επιτυχία!!!
Η συνταγή από φίλο με φούρνο -Αρτοποιεία και Συνταγές
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ