ΥΛΙΚΆ
1 κιλό κιμά χοιρινό
5 πατάτες τριμμένες
1αυγο
1/2 δέσμη μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3κ. σ.ελαιόλαδο
Αλάτι κατά προτίμηση
Πιπέρι κατά προτίμηση
λίγη καπήρα-φρυγανιά- για να τραβήξει τα υγρά.
Λάδι σπορέλαιο η ελαιόλαδο για τηγάνισμα.
Αλεύρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ.....
Τρίβεις τις πατάτες από το μέτριο μέρος του τρίφτη αδειάζεις λίγο ζουμί από το τρίψιμο και προσθέτεις σιγά σιγά όλα τα υλικά.
Περιμένεις καμιά ώρα να σμίξουν όλα τα υλικά μαζί και αρχίζεις το τηγάνισμα σε μπόλικο λάδι αλευρώνοντας για να έρθουν να γίνουν αφράτοι.
ΠΛΗΓΟΎΡΙ ΜΕ ΝΤΟΜΆΤΑ ΚΑΙ ΦΙΔΕ.
ΥΛΙΚΆ....
2 ποτήρια (νερού) πλιγούρι χοντρό
4 κ. σ. Ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι φιδέ
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
αλάτι όσον θέλετε.
Τομάτα χυμό .
1κρεμμυδι ψιλοκομμένο.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ......
Τσιγαρίζετε τον φιδέ μαζί με το κρεμμύδι όσον θέλετε προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε προσθέτουμε χυμό ντομάτας και 4 ποτήρια νερό μόλις πάρει βράση προσθέτουμε.και το πλιγούρι και δοκιμάζοντας αν θέλει ακόμα λίγο νερό του βάζω με .
Όταν σβήσουμε την κατσαρόλα το σκεπάζουμε με πετσέτα για τα απορρόφηση το ζουμί του.
ΚΑΛΉ ΜΑΣ ΌΡΕΞΗ. ΜΕ ΑΓΆΠΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΎΠΡΟ.❤
Eleni Agapiou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ