Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Κατσικάκι στον φούρνο !!!!


Για σήμερα ένα υπέροχα νόστιμο και γευστικό πιάτο με κρούστα που τα σπάει και ένα άρωμα που σου γαργαλάει τον ουρανίσκο!



ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΉ :
2 Μπούτια κατσικίσια τα οποία τα τρύπησα με ένα μαχαίρι και μοίρασα μια σκελίδα σκόρδο σε μικρά κομμάτια και στα δύο, τα αλάτισα με χοντρό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, δενδρολίβανο 1 φυλτζανάκι του ελληνικού ελαιόλαδο 1 κύβο κοτόπουλου αραιωμένο σε μια φυλτζανα ζεστό νερό 1 ποτηράκι λευκό κρασί και ένα κρεμμύδι χοντροκομμένα.


Τα άφησα όλη νύχτα στο ψυγείο μέσα στην γάστρα και την άλλη μέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 2 1/2 ώρες και 20 περίπου λεπτά ανοικτή για να πάρει χρώμα.
Έχουμε κόψει 7_8 πατάτες μέτριες και τις έχω βουτήξει σε χυμό από ένα λεμόνι 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν 2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο 1 φυλτζάνα ζεστό νερό αλάτι πιπέρι ρίγανη 1 κουταλάκι γλυκού μέλι το ξύσμα από 1/2 λεμόνι και στην 1 1/2 ώρα ψησίματος του κρέατος τα ενσωματώνω μέσα και ψήνονται μαζί.

Συνταγή από  Ilias Karpouchtsis-Οι χρυσοχερες -  ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ