Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Κέικ εσπεριδοειδών !!!




Υλικά
1 μέτριο πορτοκάλι ολόκληρο ακέρωτο
1 μεγάλο μανταρίνι. ολόκληρο #
Ξύσμα από ένα λεμόνι. #
4 μεγάλα αυγά
500 γρ αλεύρι φαρίναπ
250 μλ αραβοσιτέλαιο
1 κούπα και ένα τρίτο της κούπας ζάχαρη
50 γρ τρούφα

Κόβουμε το πορτοκάλι και το μανταρίνι μια φέτα από πάνω και από κάτω και τα πετάμε αφαιρούμε αν έχει κουκούτσια κόβουμε μικρά κομμάτια πολτοποιούμαι στο μούλτι να γίνει πουρές.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη βάζουμε το αραβοσιτέλαιο τον πουρέ το ξύσμα και τελευταίο το αλεύρι βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ψήνουμε στους 170 β στις αντιστάσεις για 50- 60 λεπτά.

Συνταγή από Πετρινα Μπαρδανη-Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ