Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Γιουβέτσι με κρέας στη γάστρα !!!




Υλικά
1με 1 1/2 κιλό μοσχάρι
500 γραμμάρια κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
4 κόκκοι μπαχάρι
100 ml κόκκινο ή λευκό κρασί ξηρό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο




Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ,το καρότο και το σκόρδο. Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε για 90' περίπου να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας.



Καβουρδίζουμε το κριθαράκι με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι, ανακατεύοντάς το.
Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ρίχνουμε 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε και ψήνουμε
Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι Μυτιλήνης.

Συνταγή από  Ειρήνη Σταματέλλη-Οι χρυσοχερες-ηδες




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ