Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Παντεσπάνι !!!


Παντεσπάνι κι ο τρόπος που το φτιάχνουμε .Ιδανικό για τούρτες !!



ΥΛΙΚΑ

5 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 Αφαιρώ 2 κ.σ.αλεύρι και προσθέτω 2 κ.σ κακάο.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τ' αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και το αλεύρι με το μπέικιν.
Αδειάζω το μείγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.με λαδόκολλα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω και ψήνω στους 180 για 20-25λεπτά περίπου στην δεύτερη από πάνω σχάρα του φούρνου.(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ''ΚΑΤΣΕΙ''ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!!!).
Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
Είναι ιδανικό για τούρτες,γιατί είναι αφράτο,''σφουγγαράτο'' που και να μην το σιροπιάζεται,ρουφάει όλη την υγρασία από τη γέμιση της τούρτας και είναι κι έτσι τέλειο!!!

Συνταγή από  Οι Λιχουδιές της Σόφης




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ