Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Σφολιατίνια στριφτά !!!


Πραγματικός γλυκός πειρασμός! Δεν θα μπορέσετε να τους αντισταθείτε και να σταματήσετε στο πρώτο, όταν τα δοκιμάσετε. Ετοιμάζονται πανεύκολα και είναι τέλεια για τον καφέ και το τσάι ή όταν απλά θέλουμε κάτι γλυκό, αφράτο και τραγανό. Ετοιμάζεται στη στιγμή, πολύ απλά, με ένα φύλλο σφολιάτας !!!


Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
ψιλοκομμένο αμύγδαλο

Σιρόπι
2 και μισό ποτήρι του νερού  νερό και 2  ποτήρια νερού  ζάχαρη με 2 κουταλιές σούπας μέλι .
Στην πρώτη βράση του το σιρόπι μπορεί να αφρίσει..με μία τρυπητή κουτάλα θα αφαιρέσουμε  τον αφρό..Μια φλούδα από πορτοκάλι και 1 ξύλο κανέλας.
Τα βράζουμε 5 λεπτά.




Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο το περνάμε με ένα πινέλο με λίγο λάδι καλαμποκέλαιο αν νηστεύεται  ή με λιωμένο βούτυρο καλό..και σκέτη η σφολιάτα μπορούμε να την στρίψουμε είναι μαλακή σαν ζύμη .
Κόβουμε σε λωρίδες την σφολιάτα περίπου 3 πόντους  .
Πιάνουμε κάθε λωρίδα από τις δύο άκρες και τη στρίβουμε.
 Έτσι σχηματίζεται ένα στριφτό κριτσίνι σφολιάτας.
Ενώνοντας τις δύο άκρες του έχουμε ένα στρογγυλό σφολιατίνι σαν κουλουράκι.
 Ένα φύλλο σφολιάτας μας δίνει περίπου 20 σφολιατίνια.
Εγώ έφτιαξα και τα 2 φύλλα της συσκευασίας .
Τοποθετούμε τα σφολιατίνια σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Μόλις φουσκώσουν και ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Αν και οι απόψεις διίστανται, τα γλυκά του ταψιού σιροπιάζονται ζεστά, με το σιρόπι να είναι αχνιστό!
Εγώ τα βουτάω για λίγο μέσα τα βάζω σε πιατέλα τα πασπαλίζω με ψιλοκομμένο αμύγδαλο κι ότι σιρόπι περισσέψει το ρίχνω από πάνω .


Έτσι το γλυκό υγρό θα διαπεράσει όλα τα στρώματα του γλυκού και θα το κάνει ακαταμάχητο!
 Πασπαλίστε τα σφολιατίνια στην επιφάνεια με αμύγδαλο ψιλοκομμένο κι αν δέν έχετε πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
* Αν θέλετε επίσης μπορείτε όταν ανοιξετε το φύλλο και πρίν το κόψετε σε λωρίδες να το περάσετε όλο με λίγο λιωμένο βούτυρο και να το πασπαλίσετε σε όλη την επιφάνεια με καστανή ζάχαρη και μετά να τα στρίψετε .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ