Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Ψαρονέφρι- Μενταγιόν με σάλτσα μανιταριών !!!!



ΥΛΙΚΑ :
2 ψαρονέφρια περίπου 500 γρ. το καθένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και σπασμένη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα λεπτές φέτες
Πάπρικα γλυκιά , φρέσκο θυμάρι / ρίγανη
ζωμό από μοσχάρι-κνορ-
2 κουτ.σούπας μουστάρδα
1 κουτ.σούπας. βούτυρο αγελάδος
Αλάτι και Πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τυχόν λίπη και το κόβουμε σε φέτες, πάχους 2 εκ.
Τις πιέζουμε-με το χέρι να πλατύνουν και τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι και το σκόρδο, για 30 λεπτά.

Σοτάρουμε το κρέας στο τηγάνι με το λάδι και από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα, και αλατίζουμε στο τέλος.
Τα τοποθετούμε σε ένα  πιάτο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, και τα κρατάμε να είναι ζεστά.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες λεπτές και τα σοτάρουμε, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, να πάρει να μια βράση.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, και αφήνουμε να βράσει και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Τελειώνουμε, προσθέτοντας και ανακατεύοντας το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με πατάτες πασπαλισμένες με ρίγανη !

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ