Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Μπιφτέκια ζουμερά !!!



Φτιάξτε τα εύκολα, κάντε τα ζουμερά και συνδυάστε τα με ό,τι σας αρέσει!

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς διπλοπερασμένος στο κόψιμο
4 φέτες ψωμιού ψύχα
1 αυγό
4 κουτ σούπας μηλόξυδο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ -τα  κάνε αφράτα -
-Αν θέλετε 1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο -



Εκτέλεση

Μουσκεύεται την ψίχα του ψωμιού στο γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβεται καλά με τα χέρια.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτετε το μουσκεμένο ψωμί και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αφήνετε για 30 λεπτά, να πάρει τις μυρωδιές.



Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC.
Πλάθεται τα μπιφτέκια, τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Εγώ τα έψησα στο σχαροτήγανο !

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ