Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Κέικ γεμάτο αρώματα κανέλας κ βανίλιας !!! !!!





 Έφτιαξα μία κεικάρα υπέροχη 👍👍 Νόστιμο ζουμερό γεμάτο αρώματα κανέλας και βανίλιας...😋

ΥΛΙΚΆ

3 ΚΟΎΠΕΣ ΤΣΑΓΙΟΎ ΑΛΕΎΡΙ
1/2 ΚΟΎΠΑ ΒΟΎΤΥΡΟ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
1/2 ΚΟΎΠΑ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
1 ΚΟΎΠΑ ΓΙΑΟΎΡΤΙ
1 1/2 ΚΟΎΠΑ ΖΆΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΆ
3 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙΑ ΓΛΥΚΟΎ BAKING
ΜΙΣΌ ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΣΌΔΑ
3 ΒΑΝΊΛΙΕΣ

ΓΈΜΙΣΗ

1/2 ΚΟΎΠΑ ΧΟΝΤΡΌ ΑΛΕΣΜΈΝΑ ΚΑΡΎΔΙΑ
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΣΟΎΠΑΣ ΜΑΎΡΗ ΖΆΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΣΟΎΠΑΣ ΚΌΦΤΕΣ ΚΑΝΈΛΑ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι το μπέικιν τις βανίλιες και τη σόδα και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το καρύδι χοντρό αλεσμένο τη μαύρη ζάχαρη την κανέλα και ανακατεύουμε.
Σε μία λεκάνη βαθιά ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το ελαιόλαδο τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για δύο-τρία λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους 1-1 και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.



Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι χτυπώντας το πολύ καλά.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε να γίνει ένα λείο και απαλό μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα μας.
Μπορούμε να το βάλουμε σε ότι φόρμα θέλουμε σε στρογγυλή, σε μακρόστενη, με τσέρκι.
Ρίχνουμε λίγο μείγμα στον πάτο και από πάνω πασπαλίζουμε από το μείγμα μας με τα καρύδια ... Αυτό το κάνουμε εναλλάξ τρεις φορές.
Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά έως 60.
Ανοίγουμε το φούρνο μας στα 50 λεπτά για να δοκιμάσουμε αν είναι ψημένο με ένα μαχαίρι.... Εξαρτάται φυσικά από το φούρνο εγώ το έψησα σε χαμηλή θερμοκρασία γιατί ο φούρνος μου είναι δυνατός.


Η συνταγή του όμως λέει στους 180'
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο.
 Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Και το ραντίζουμε με καραμέλα, άχνη ζάχαρη, η σοκολάτα λιωμένη.
Είναι πεντανόστιμο ταιριάζει απόλυτα με τον καφέ και σε οποιαδήποτε ώρα της μέρας γεμάτο αρώματα!!!
Με υπέροχη υφή και γεύση😋

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Μarina Xatzidaki - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ