Τσουρεκάκια αφράτα !!!
ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ!! Δοκιμάστε την συνταγή και θα ενθουσιαστείτε!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(200 ml):
1 κουπα γαλα χλιαρο,
1 κουπα νερο χλιαρο,
1,5 μιση κουπα ζαχαρη,
3 αυγα,
25 γρ μαγια νωπη,
1 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,
1 φακελακι μαχλεπι,
1 φακελακι κακουλε,
3 βανιλιες,
3 κ.σ.βουτυρο λιωμενο,
1 κιλο αλευρι + λιγο στον παγκο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανιτσα το γαλα-νερο-μαγια και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε την ζαχαρη-αυγα-βουτυρο-μπαχαρικα και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος ριχνουμε χουφτα-χουφτα αλευρι με μια πρεζα αλατι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον αλευρωμενο παγκο και την κοβουμε σε ισα κομμάτια(4) !
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Στην συνεχεια καθε μπαλα την ανοιγουμε ενα φυλλο μετριο και κοβουμε λωριδες!
Αυτες τις λωριδες τις στριφογυρναμε και δινουμε το σχεδιο!
Τα βαζουμε σε ταψι μεσα με λαδοκολα!
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Και τελειωνουμε τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
Με αυτα τα υλικα και με το μεγεθος αυτο εκανα 25 τσουρεκακια!
Οποτε μεγαλα λογικα 2 η 3 βγαινουν!
Το αλευρι για τα ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ Κεραμαρη αλεύρι για τσουρέκια!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!