ΥΛΙΚΑ
6 αυγά μέτρια
150 γρ. ζάχαρη
160 γρ. Φαριναπ
40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
5 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο
1 σακ. Σταγόνες σοκολάτας (παγωμένες)
2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, την βανίλια,το αλάτι, το σιρόπι, χτυπάμε λίγο ακόμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντάς το παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να το πάρει όλο και να ομογενοποιηθεί..
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψιά 35x25 που προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόκολλα, πασπαλίζουμε από πάνω τις σταγόνες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15 λεπτά περίπου στον αέρα...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
3 φακ. Garni
600 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
2 κουτιά καραμελωμένο ζαχαρούχο
2 -3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
Χτυπάμε στο μίξερ την garni με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί...
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. Νερό
Βράζουμε για 5 λεπτά...
ΣΤΗΣΙΜΟ
Παίρνουμε το ταψάκι που ψήσαμε το παντεσπάνι... στρώνουμε το ένα παντεσπάνι κάτω, σιροπιάζομαι καλά... αλείφουμε την καραμέλα, βάζουμε μια στρώση μπανάνες.
Ρίχνουμε την μισή κρέμα, βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, σιροπιάζομαι πάλι,καραμέλα την υπόλοιπη κρέμα, γαρνίρομαι με ότι θέλουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες μέχρι να τις κόψουμε.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ..ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ -Eleni Tsoutsoudaki -Bassalou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ