YΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιάτα
5-6 τριμμένα μήλα στο χονδρό μέρος του τρίφτη
κανέλα
1και1/2 φλυτζανάκι του καφέ ζάχαρη ,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρη ζάχαρη
4-5 σταγόνες λεμόνι
2 κουταλιές σούπας κονιάκ [προαιρετικά]
κανέλα
ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
EKΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την σφολιάτα σε μακρόστενες λωρίδες περίπου 6 εκατοστά και με τον πλάστη το κάνουμε ακόμα πιο λεπτή για περισσότερα μηλοπιτάκια.
Ξανακόβομαι σε τετράγωνο σχήμα.
ΓΕΜΙΣΗ
Σε τηγάνι βάζουμε τα τριμμένα μήλα και προσθέτουμε το κονιάκ και το λεμόνι ,προσθέτουμε και το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό ,και την μαύρη ζάχαρη ,[γίνετε και με λευκή].
Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το μείγμα να στέκεται στο κουτάλι μας .
Τι κάνουμε
Σε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας βάζουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και το κλείνουμε καλά σαν ρολό το πατάμε ελαφρώς με το χέρι μας και κάνουμε 3 χαρακιές μόνο στο επάνω μέρος μόνο της σφολιάτας.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν .Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα .
ΤΙΠΣ
Αν δέν σας αρέσουν πολύ γλυκά χρησιμοποιήστε 1 φλυτζανάκι του καφέ ζάχαρη
Για να μην πλένετε ταψάκια μπορείτε να στρώσετε πάνω στην σχάρα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα ,να το περάσετε πολύ ελαφρώς με λάδι και να ακουμπήσετε εκεί τα μηλοπιτάκια .
Προσωπικά βάζω σκέτο το αλουμινόχαρτο ανάβω τον φούρνο και μόλις ζεσταθεί τραβάω με το γάντι την σχάρα και τα τοποθετώ επάνω στην σειρά με μικρή απόσταση μεταξύ τους .Καλή επιτυχία!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ