ΥΛΙΚΑ
1500 γραμ γάλα
350 γραμ ζάχαρη
150 γραμ ψιλό σιμιγδάλι
5 κρόκους αυγών
100 γραμ βούτυρο
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
600 με 700 Φύλλα κρούστας προτιμώ το Βηρυτού
1 βούτυρο ( τουβλάκι) αγελάδος μπορείτε να βάλατε και μαργαρίνη αλλά αν δεν συντρέχουν διάφοροι λόγοι την διαφορά την κάνει το αγελάδος
Άχνη και κανέλα για πασπάλισμα!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα από όλα κάνουμε την κρέμα για να χλιαρίνη.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
Ρίχνουμε το γάλα την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ( δεν σφίγγει πολύ μην τρομάζετε) την αφήνεται στην άκρη
Έχετε λιώσει το βούτυρο για τα φύλλα και αρχίζετε να βουτυρώνετε ένα ένα τοποθετώντας τα στο ταψί, μόλις βάλετε τα μισά ασχολείστε με την κρέμα ρίχνετε τους κρόκους έναν έναν ανακατεύοντας ζωηρά για να μην γίνουν ομελέτα και αμέσως μόλις τελειώσετε με αυτά ρίχνετε το βούτυρο τις βανίλιας και το ξύσμα!
Ρίχνεται την κρέμα στο ταψί και συνεχίζεται την διαδικασία με τα φύλλα μέχρι να τελειώσουν.
Τα φύλλα που εξέχουν τα καλλωπίζεται γυρνώντας τα ρολό προς τα μέσα αν δεν μπορείτε ψαλίδι και είναι μια χαρά!
Έχετε ανάψει τον φούρνο στους 170 βαθμούς χαράζεται την μπουγάτσα και με τα χέρια σας την ραντίζεται με λίγο νεράκι .
Ψήνεται για 1 ώρα με 1,15 αυτό το κανονίζεται εσείς γιατί η κάθε μια μας ξέρει τον φούρνο της!
Βασικά να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα όπως βλέπετε στην φωτογραφία!
Μόλις κρυώσει της Ρίχνουμε άχνη και κανέλα και σερβίρουμε!
Σας εύχομαι καλή επιτυχία-Και καλή απόλαυση!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Χριστίνα Βλάχου -ΑΓΑΠΆΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΆΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!