Το υγιεινό σπανακόρυζο το φτιάχνω πάρα πολύ γρήγορα και πάρα μα πάρα πολύ νόστιμο ...να γλείφεις και το πιάτο !!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπανάκι -Αγοράζω πάντα φρέσκο σπανάκι σε πακέτο μπεμπέ είναι φανταστικό 1 κιλό.
5 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι λίγο -πιπέρι
λίγο κουρκουμά
1 κύβο -προαιρετικά εγώ βάζω-
1 πολύ ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και λιωμένη με το χέρι
1 και 1/2 κουπάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Σερβίρισμα
λεμονάκι και φέτα
Αδειάζω στην κατσαρόλα το σπανάκι και το αφήνω να σοταριστεί μέχρι να βγάλει και να πιεί όλα τα νερά του .
Αμέσως μετά προσθέτω το λάδι την ντομάτα τα κρεμμυδάκια το αλατοπίπερο τον κουρκουμά τον άνηθο τον κύβο και ανακατεύω .
Προσθέτω και 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό και μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτω και το ρύζι και το μαγειρεύω μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει μελάτο και δεμένο ζουμάκι ... είναι υπέροχο !!!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπανάκι -Αγοράζω πάντα φρέσκο σπανάκι σε πακέτο μπεμπέ είναι φανταστικό 1 κιλό.
5 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι λίγο -πιπέρι
λίγο κουρκουμά
1 κύβο -προαιρετικά εγώ βάζω-
1 πολύ ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και λιωμένη με το χέρι
1 και 1/2 κουπάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Σερβίρισμα
λεμονάκι και φέτα
Αδειάζω στην κατσαρόλα το σπανάκι και το αφήνω να σοταριστεί μέχρι να βγάλει και να πιεί όλα τα νερά του .
Αμέσως μετά προσθέτω το λάδι την ντομάτα τα κρεμμυδάκια το αλατοπίπερο τον κουρκουμά τον άνηθο τον κύβο και ανακατεύω .
Προσθέτω και 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό και μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτω και το ρύζι και το μαγειρεύω μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει μελάτο και δεμένο ζουμάκι ... είναι υπέροχο !!!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ