Ένα απ τα αγαπημένα μας Κυριακάτικα φαγητά! Ζυγούρι Γιουβέτσι !!!
Συνταγή κι εκτέλεση
6 μερίδες ζυγούρι κατά προτίμηση μπούτι)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομ.
3 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
( Εγώ η τυχερή έχω του κήπου μου♥)
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βάζουμε το κρέας να βράσει
Κανονίζουμε να χει νερό αρκετό θέλουμε ζουμί για το ταψί.
Ξαφρίζουμε καλά και κατόπιν ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι ελαφρώς χαραγμένο το μισό αλάτι και πιπέρι (το υπόλοιπο για το ταψί)
Και βράζουμε να μαλακώσει πολύ
(εγώ το έβρασα μισή ώρα στη χύτρα)
Αφού καλοβράσει αδειάζουμε στο ταψί λιώνουμε πατάμε με το πιρούνι το κρεμμύδι μέσα.(ήδη έχει λιώσει)
Προσθέτουμε και το σκόρδο τις ντομάτες τον πελτέ το υπόλοιπο αλάτι πιπέρι που θέλουμε .
Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το κρέας!
Ρίχνουμε μετά το κριθαράκι (έριξα μέτριο)
Και συνεχίζουμε το ψήσιμο,!
Όταν το βγάλουμε απ' το φούρνο σκεπάζουμε με καθαρό πανί αφήνουμε 5 με 10 λεπτά και σερβίρουμε,!
Καλή επιτυχία !
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Βανα Ντελη.Ρεβ.-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ