Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Σαγανάκι !!!

   

120 γραμ. τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
 Λίγο αλεύρι
 λάδι για το τηγάνισμα- προτιμώ ελαφρύ -
  1 λεμόνι

Κόβουμε  ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι τυρί περίπου 2 εκ. σε πάχος.
Οχι πιο λεπτό θα λιώσει καθώς το τηγανίζουμε.πιο λεπτό μπορεί να λιώσει στο τηγάνι.
Βουτάμε  το τυρί μέσα σε κρύο νερό και στη συνέχεια το περνάμε  από το αλεύρι, ώστε να κολλήσει επάνω, και τινάξτε το για να φύγει το παραπανίσο αλεύρι.
Αυτό θα βοηθήσει το σαγανάκι να κρατήσει το σχήμα του όταν τηγανίζεται και να σχηματίσει μια ωραία τραγανή κρούστα.


Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέστε αρκετό λάδι ώστε να καλύψει περίπου το μισό σαγανάκι όταν τηγανίζεται και ζεστάνεται σε δυνατή φωτιά.
Τηγανίστε το σαγανάκι μέχρι να ροδίσει γυρνώντας το και απο την άλλη πλευρά.
Σερβίρετε το σαγανάκι με μπόλικο λεμόνι όσο είναι ακόμα ζεστό.
Καλή όρεξη!

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ