Quiche Lorraine (Κις Λορεν) !!!
Υλικά για την βάση της τάρτας.
2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν παουντερ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 πλάκα βούτυρο 125 γρ Σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 κούπα χλιαρό νερό
Υλικά για την γέμιση.
3 κρεμμύδια τσιγαριμένα με λίγο βούτυρο
400 γρ Μπέικον ψιλοκομμένο
1κρεμα γάλακτος το μικρο κουτί
3 αυγά
1κουπα τυρί παρμεζάνα
λίγο πιπέρι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την βάση.
Φτιάξτε μια μαλακή ζύμη, αφήστε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίξτε με τον πλάστη σας ένα φύλλο.
Λαδώστε βάλτε την στο ταψάκι σκεπάστε την με λαδόκολλα ρίξτε πάνω φασόλια για βάρος για να μην σας φουσκώσει την ώρα του ψησίματος και ψήστε την βάση για 15 λεπτά στους 18Ο.
Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για την γέμιση.
Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια με λίγο βούτυρο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά το Μπέικον την κρέμα γάλακτος το τυρί τα κρεμμύδια το αλάτι το πιπέρι.
Γεμίστε την βάση και ψήστε στους 160 για 30 λεπτά και άλλα 20 λεπτά στου 180 η μέχρι να ψηθεί άμεσα η γέμιση και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.!!
Συνταγή φωτό εκτέλεση Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ