Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Τάρτα με ψημένη ντομάτα θυμάρι & γραβιέρα !!!


ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ!

ΥΛΙΚΑ
12 Μικρές ντομάτες κομμένες στα δυο
50γρ γραβιέρα
1 κουτάλια του γλυκού μουστάρδα
1 αυγό χτυπημένο
2-3 κλαράκια θυμάρι
ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
200 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
50 γρ τριμμένη γραβιέρα
λίγο πιπέρι
λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τις αφήνετε να κρυώσουν και αφαιρείτε την φλούδα τους.
Για να φτιάξετε την ζύμη βάλτε σε ένα μίξερ το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα.
Στη συνέχεια ρίξτε το τυρί το αλατοπίπερο και νερό ώστε να γίνει μια συμπαγής ζύμη,την βάζετε σε ζελατίνα και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί για τάρτες 23 εκ τη σκεπάζετε με λαδόκολλα και με κάτι βαρύ από πάνω για να μην φουσκώσει και την προ ψήνετε για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια αφαιρείτε την λαδόκολλα και ψήνετε άλλα 5-10 λεπτά και αφήνετε την ζύμη να κρυώσει.
Ανακατεύετε το μείγμα μουστάρδα αυγό και τυρί και βάζετε επάνω στην τάρτα τοποθετήστε τις ντομάτες από το πάνω μέρος του μίγματος προσθέστε το θυμάρι κ λίγο αλάτι,ψήστε την τάρτα 25 λεπτά,σερβίρετε ζεστή..!!

Εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ