Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας !!!


Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας !!! Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό !!!!

Υλικα
1 Κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια από το μέρος ελιά
3 Κρεμμύδια
2 Καρότα
2 Δαφνόφυλλα,
3 μπαχάρια
2 Κουταλιές καλά γεμάτες κορν φλάουρ
Χυμό από δυο λεμονιά η και λιγότερο
Αλάτι ,πιπέρι
Ξύδι για το σβήσιμο του φαγητού
1 Ποτήρι του κρασιού κρασί ότι έχετε
Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση
Βάζω πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα!
Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με το ξύδι,μετά ρίχνω το λάδι τα κρεμμύδια τα καρότα σε ροδέλες και τσιγαρίζω!
Σβήνω με ένα ποτήρι σχεδόν γεμάτο κρασί , ρίχνω αλάτι πιπέρι τα δαφνόφυλλα τα μπαχάρια νερό και σκεπάζω!
Τέλος όταν είναι έτοιμο και μένει το ανάλογο νερό του μέσα διαλύω τις δυο κουταλιές κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με το χυμό από τα δυο λεμόνια και το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα ,πήζει κατευθείαν και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανητές!
Φτιάχνω αυτό το φαγητό στην χύτρα για 45 λεπτά!

Εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ