Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Τυρόψωμα !!!


Τα πιο αφράτα και νόστιμα Τυρόψωμα που θα φάτε ποτέ! Έκανα τα μισά με φέτα και τα αλλά μισά με λουκανικάκι κοκτέιλ και γκούντα.

Υλικά
300γρ. χλιαρό νερό
12γρ. ξηρή μαγιά
5 κ.γ. ζάχαρη
270 γρ. ηλιέλαιο
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.γ. αλάτι
τυρί φέτα ή ότι άλλο θέλουμε για γέμιση




Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω την μαγιά, το χλιαρό νερό, την ζάχαρη και ανακατεύω με το σύρμα.
Προσθέτω το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύω.
Τέλος προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνω.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και ξεκολλάμε την ζύμη από τα τοιχώματα.
Πλάθουμε μπαλάκια περίπου 100γρ και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.



Όταν τελειώσουμε όλα τα μπαλάκια, ανοίγουμε ένα ένα με το χέρι και προσθέτουμε στην μέση τυρί φέτα τριμμένη (ή ότι άλλο θέλουμε, λουκανικάκι, γκούντα/γαλοπούλα) το κλείνουμε και το κάνουμε πάλι μπαλάκι, και το βάζουμε πάλι στο ταψί.
Κάνουμε το ίδιο για όλη τη ζύμη.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 25 λεπτά.
Τέλος αλείφουμε με 1 αυγό ανακατεμένο με 2 κ.σ γάλα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Εκτέλεση φωτό από Eleni Kappou Οι χρυσοχερες-ηδες