Αρωματικοί, αφράτοι και πεντανόστιμοι κεφτέδες από την Κύπρο! Συνοδεύσετε τους με πουρέ ή πατάτες τηγανητές ή ψητές για το γεύμα σας !!!
Υλικά
½ κιλό κιμάς ανάμικτος (χοιρινός και βοδινός)
1 πρέζα κανέλλα
1 κοφτό κουταλάκι τριμμένος ξηρός δυόσμος
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο,
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 αυγό
2 μέτριες πατάτες
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι, φρυγανιά τριμμένη (όσο χρειαστεί) .
Εκτέλεση
Περνάμε από τον τρίφτη τις πατάτες (όχι στο πολυμίξερ) και τις στύβουμε για να φύγουν τα υγρά τους. Τις βάζουμε μαζί με τον κιμά και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέσα την κανέλα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά το μίγμα. Αν σας φανεί λίγο νερουλό, προσθέτετε λίγη φρυγανιά τριμμένη για να απορροφήσει τα υγρά.
Σκεπάζουμε το μίγμα και το κρατάμε στο ψυγείο για ½ τουλάχιστον ώρα.
Στη συνέχεια πλάθουμε το μίγμα σε οβάλ κεφτέδες (σουτζούκια). Μετά τα αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα προσεκτικά ένα-ένα τα κεφτεδάκια, χωρίς να το παραγεμίσουμε. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά. Τα βγάζουμε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά με γιαούρτι.
Καλή επιτυχία 🤞
Συνταγή Mary and her delicacies