Artemis Stamatis
Κουλουράκια Σαμπλέ!!!!
Σας έχω υπέροχα και λαχταριστά κουλουράκια, γεμισμένα με μαρμελάδα και μερέντα.
Είναι και νηστίσιμα..
Ακόμα μπορείτε να τα αφήσετε και σκέτα.Αυτή η δόση βγάζει 60 κουλούρια διπλά με γέμιση ( 120 μονά)..
Μπορείτε να κάνετε μισή δόση να τα δοκιμάσετε αλλά σας προτείνω να την κάνετε ολόκληρη θα γίνουν ανάρπαστα...!!!
Υλικά
1 ποτήρι του νερού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια του νερού λάδι ηλιέλαιο
250 γρ βιταμ
1 και μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κιλο και 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπεικιν παουτερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 βανίλιες
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, με το λάδι και την ζάχαρη για 5 θα γίνει μια ωραία κρέμα.
Ρίχνουμε το ξύσμα τις βανίλιες και τον χυμό που μέσα έχουμε αραιώσει την σόδα.
Χτυπάμε για ένα λεπτό και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπεικιν (ίσως να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι ή μπορεί να θέλει λίγο ακόμα, αυτό θα το καταλάβουμε στο ζύμωμα) .
Με ένα κουτάλι ριχνουμε το αλεύρι στο μείγμα μας και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια και θα είναι αρκετά αφράτη και εύπλαστη.
Χωρίσουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγουμε κάθε ένα με πλάστη,.
Σε σχετικά μέτριο πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Δημιουργούμε σχήματα και σχέδια με κουπ πατ ή και με ποτήρι.
Ψήνουμε τα κουλουράκια στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν(περίπου 20 λεπτά) .
Πριν τα ψήσουμε μπορούμε να βάλουμε από πάνω χρωματιστή τρούφα.
Όταν κρυώσουν καλά βάζουμε μαρμελάδα η μερέντα.
Εγώ επειδή τα έκανα αργά τα γέμισα την επόμενη μέρα, και άφησα και μερικά σκέτα..
Και Καλή μας απόλαυση!!!!Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από κ. Artemis Stamatis Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!