Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Κέικ ζέβρα Νηστίσιμο !!!!



Artemis Stamatis

Κέικ ζέβρα Νηστίσιμο !!!!
Σας έχω το πιο εύκολο,το πιο νόστιμο ,το πιο σούπερ αφράτο , μαλακό νηστίσιμο κέικ!!!!Απλά θεϊκό δεν θα πιστεύετε ότι είναι νηστίσιμο..Εύκολο, γρήγορο και σίγουρη επιτυχία...

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
(η κούπα να είναι 250 ml) ή η κούπα του νες
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
2/3 κούπας (150 ml) σπορέλαιο
2 κούπες άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ σόδα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
3 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
4 κ.σούπας κακάο
4 κ.σούπας χυμό πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ
125 σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
50 γρ.μαργαρίνη
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
3 κ.σ νερό περίπου




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το αλάτι,βανίλιες,και σόδα.
Σένα άλλο μπολ ρίχνω το λάδι.τον χυμό πορτοκαλιού,την ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύω με σύρμα.
Προσθέτω και το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σταματώ.
Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολ, στο ένα μπολ ριχνω το κακάο και 4 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού ανακατεύω καλά να γίνει σοκολατένιο.
Καλύπτω με λαδόκολλα ένα στρογγυλό τσέρκι και ρίχνω με κουτάλα από το άσπρο μείγμα στο κέντρο ριχνω από το σοκολατένιο και συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω.
Παίρνω  ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα μαχαίρι και χαρίζω το κέικ όπως χαράζουμε την τούρτα σε μερίδες για να δημιουργήσουμε εσωτερικά το σχέδιο..
Ψήνω στους 160 στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσει καλά το ξεφορμάρω.
Εγώ λόγο ζέστης δεν το γλασάρισα το άφησα σκέτο, σας γράφω όμως την διαδικασία για κάποιους που θέλουν.



Λιώνω σε μπεν μαρί την μαργαρίνη με τη σοκολάτα και γαρνίρω με γραμμές την επιφάνεια του κέικ .Μόλις στεκάρει λίγο η σοκολάτα και στεγνώσει ανακατεύω σ ένα μπολάκι την άχνη με το νερό να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα και το ρίχνω κι αυτό πάνω στο κέικ.
Τη κάθεστε γρήγορα στην κουζίνα...Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή από κ. Artemis Stamatis-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!