Artemis Stamatis
Το ποιο υπέροχο Εκμέκ κανταΐφι που έχετε φάει...!!!
Την κάνω χρόνια αυτή την συνταγή και πάντα με επιτυχία..Όποια το κάνει θα με θυμηθεί...
Όποιος και αν έχει φάει λέει ότι είναι το καλύτερο που έχει δοκιμάσει..
Το κάνω πολύ συχνά σε γιορτές η τραπέζια και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη...
Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι 38 μάκρος 28 πλάτος και 8 βάθος και βγαίνουν 20 κομμάτια, μπορείτε όμως να κάνετε ποιο μικρό ταψί και να βάλετε τα μισά υλικά, Η να τα κόψετε ποιο μικρά και να βγουν ποιο πολλά...
Υλικά
Μια συσκευασία κανταΐφι 500γρ
300 γρ. βούτυρο καλό ( εγώ βάζω το Δωδώνη το αγελαδινό η λουρπακτ )
Τριμμένο καρύδι
Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνί
αμύγδαλα φιλέ ψημένο προαιρετικά
Καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο και το ψήνουμε αργά να ροδίσει στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
Όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού, κρύο κανταΐφι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι ( μπορεί καμία φορά να πιει το σιρόπι και να μαλακώσει το κανταΐφι και να μείνει σιρόπι στο ταψί μην το φοβηθείτε βάλτε κανονικά την κρέμα από πάνω)..
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά..
Χτυπάμε τα γκαρνί όπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγύ αυτή πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ αν βάλουμε ,εγώ έβαλα καρύδι , η κερασάκια, ή όπως μας αρέσει ... Αν δεν κρυώσει εντελώς η κρέμα δεν απλώνουμε πάνω την σαντιγί...Καλή Επιτυχία...!!
Συνταγή από κ. Artemis Stamatis-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!
Το ποιο υπέροχο Εκμέκ κανταΐφι που έχετε φάει...!!!
Την κάνω χρόνια αυτή την συνταγή και πάντα με επιτυχία..Όποια το κάνει θα με θυμηθεί...
Όποιος και αν έχει φάει λέει ότι είναι το καλύτερο που έχει δοκιμάσει..
Το κάνω πολύ συχνά σε γιορτές η τραπέζια και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη...
Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι 38 μάκρος 28 πλάτος και 8 βάθος και βγαίνουν 20 κομμάτια, μπορείτε όμως να κάνετε ποιο μικρό ταψί και να βάλετε τα μισά υλικά, Η να τα κόψετε ποιο μικρά και να βγουν ποιο πολλά...
Υλικά
Μια συσκευασία κανταΐφι 500γρ
300 γρ. βούτυρο καλό ( εγώ βάζω το Δωδώνη το αγελαδινό η λουρπακτ )
Τριμμένο καρύδι
Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνί
αμύγδαλα φιλέ ψημένο προαιρετικά
Καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο και το ψήνουμε αργά να ροδίσει στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
Όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού, κρύο κανταΐφι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι ( μπορεί καμία φορά να πιει το σιρόπι και να μαλακώσει το κανταΐφι και να μείνει σιρόπι στο ταψί μην το φοβηθείτε βάλτε κανονικά την κρέμα από πάνω)..
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά..
Χτυπάμε τα γκαρνί όπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγύ αυτή πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ αν βάλουμε ,εγώ έβαλα καρύδι , η κερασάκια, ή όπως μας αρέσει ... Αν δεν κρυώσει εντελώς η κρέμα δεν απλώνουμε πάνω την σαντιγί...Καλή Επιτυχία...!!
Συνταγή από κ. Artemis Stamatis-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!