Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Γεμιστό γλυκό ψωμί με κρέμα!!!!



ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτηρι γαλα χλιαρο(250 ml),
2 αυγα,
6 κ.σ.ζαχαρη,
1 φακελακι μαγια,
4- 5 ποτηρια αλευρι(125 γρ το ποτηρι),
1 βανιλια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα-αυγα-ζαχαρη-μαγια -βανιλια και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε λιγο -λιγο αλευρι και ζυμωνουμε !
Θελουμε αφρατη ζυμη να μην κολλάει οποτε το αλευρι το ρυθμιζουμε εμεις!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!
Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη σε δυο ισα κομματια!
Αυτα τα κομματια τα ανοιγουμε δυο ισα φυλλα!
Το ενα φυλλο το βουτυρωνουμε καλα και το κλεινουμε σε ρολο και το φτιαχνουμε το σχημα σαλιγκαριου!
Παιρνουμε τον πλαστη και οπως το χουμε το ανοιγουμε ξανα φυλλο ισα με το τσερκι που θα χρησιμοποιησουμε!
Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι και βαζουμε το φυλλο μεσα!

Εχουμε κανει προηγουμενως την ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 3 ποτηρια γαλα φρεσκο (250 ml το καθενα)2 αυγα,1 ποτηρι ζαχαρη(125 γρ),μισο ποτηρι κορν φλαουρ(60 γρ),1 βανιλια και ανακατευουμε στο χαμηλο να πηξει!
Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 30 γρ βιταμ!
Οταν κρυωσει την ριχνουμε πανω στο φυλλο που εχουμε στο τσερκι!
Βαζουμε πανω στην κρεμα και το αλλο φυλλο το οποιο το ανοιγουμε οπως την διαδικασια που καναμε με το πρωτο!
Αλείφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με νερο και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Eκτέλεση συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!