ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙ ΚΑΝΕΙΣ???
ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΥΛΙΚΑ::::
1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου,
250 γρ καλο βουτυρο λιωμενο!!!!
ΚΡΕΜΑ::
Υλικα:
1 λιτρο γαλα,
1 φλ.τσ σιμιγδαλι ψιλο,
5 κ.σ.ζαχαρη,
3 κροκους αυγων χτυπημενους ελαφρα,
2 βανιλιες,
50 γρ βουτυρο!
Εκτελεση:
Βαζουμε το γαλα-ζαχαρη να ζεσταθουν!
Ριχνουμε βροχυδων το σιμιγδαλι ανακατευουμε γρηγορα ριχνωντας και τα αυγα εδω γρηγορα ανακατεμα!
Την κατεβαζουμε και ριχνουμε βανιλιες-βουτυρο!
Αφηνουμε να κρυωσει!
Ανοιγουμε τα φυλλα!
Τα κοβουμε σε 4 λωριδες!
Ανα 3 λωριδες βουτυρωνοντας τες καλα και βαζοντας στην ακρη κρεμα τα ρολαρουμε!
Τα βαζουμε στο βουτυρωμενο ταψι τα βουτυρωνουμε παρα πολυ καλα και τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!
Στην συνεχεια τα βγαζουμε απο το ψυγειο τα ραντιζουμε με νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθ.αντιστ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη μισο λεμονι το χυμο του για 5 λεπτα! Σιροπιαζουμε καυτα γλυκα-κρυο σιροπι!
Τα αφηνουμε σε κρυο δωματιο ξεσκεπαστα ολη νυχτα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!