Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Γαλακτομπουρεκάκια !!!


ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙ ΚΑΝΕΙΣ???

 ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΥΛΙΚΑ::::

1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου,

250 γρ καλο βουτυρο λιωμενο!!!! 

ΚΡΕΜΑ::

Υλικα:

1 λιτρο γαλα,

1 φλ.τσ σιμιγδαλι ψιλο,

5 κ.σ.ζαχαρη,

3 κροκους αυγων χτυπημενους ελαφρα,

2 βανιλιες,

50 γρ βουτυρο!

Εκτελεση:

Βαζουμε το γαλα-ζαχαρη να ζεσταθουν!

Ριχνουμε βροχυδων το σιμιγδαλι ανακατευουμε γρηγορα ριχνωντας και τα αυγα εδω γρηγορα ανακατεμα!

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε βανιλιες-βουτυρο!

Αφηνουμε να κρυωσει!

Ανοιγουμε τα φυλλα!

Τα κοβουμε σε 4 λωριδες!

Ανα 3 λωριδες βουτυρωνοντας τες καλα και βαζοντας στην ακρη κρεμα τα ρολαρουμε!

Τα βαζουμε στο βουτυρωμενο ταψι τα βουτυρωνουμε παρα πολυ καλα και τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!

Στην συνεχεια τα βγαζουμε απο το ψυγειο τα ραντιζουμε με νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθ.αντιστ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν!

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη μισο λεμονι το χυμο του για 5 λεπτα! Σιροπιαζουμε καυτα γλυκα-κρυο σιροπι!

Τα αφηνουμε σε κρυο δωματιο ξεσκεπαστα ολη νυχτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!