Και επειδή η συνταγή πέτυχε πολύ φτιάξαμε για τρίτη φορά Τσουρεκάκια γεμάτα με πραλίνα σοκολάτα!!!
Υλικά...
4αυγα,
400 γραμ ζαχαρι
200 γραμ γάλα
100mlφυσικο χυμό.πορτοκαλιου,
2 κουτί γλυκού κακουλέ,
2κουτ γλ.μαχλεπι
2 κουτγλ.μαστιχα Χίου,
ξύσμα ενός πορτοκαλιου,
2 βανίλιες,
1350 γραμ περίπου αλεύρι τσουρεκιων Ρομπέν,
200 γραμ βούτυρο.
.
Πρωτα φτιάχνω το προζυμακι με 80 γραμ νωπή μαγιά 150,mlνερο χλιαρό,1 κουταλιά σούπας ζαχαρι,150γραμ αλεύρι,το αφήνω να φουσκώσει περίπου 40 λεπτά.
Ολα χλιαρά ενώνω το προζυμι με όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο που το βάζω στο τέλος ενώ διπλώνω το μείγμα μου,το ζυμωνω με διπλωματα.
.
Αφηνω περίπου δύο ώρες φουσκώνει πλάθω ξανά αφήνω να φουσκώσουν ψήνω περιπου 45 λεπτά σε 200 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο σας,πριν τα ψησω αλείφω με αυγό και βάζω σουσαμι.(βαζω την πραλινα όταν τα πλάθω)
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Boula Mpeza -Oι Χρυσοχέρες-ηδες !!!