Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Μπουγάτσα κρέμα ..!!!!


Μία μπουγάτσα μα τι ονειρεμένη μπουγάτσα κρέμα ..!!!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας ( Βηρυτού)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά 3 βανίλιες
160 gr σιμιγδάλι ψιλό!!

.



Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο..!!
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ,ζάχαρη το σιμιγδάλι τα αυγά χτυπημένα ...ανακατεύεται σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο  λιωμένο τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη... (Δεν θέλουμε η κρέμα μας να έχει πήξει πολύ ,σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώσετε με λίγο γάλα επιπλέον...Αυτό το βήμα είναι και το πιο σημαντικό για να έχετε επιτυχία στην μπουγάτσα..
Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο βάζετε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό!!! Τα μισά φύλλα μπαίνουν κάτω κάτω και τα άλλα μισά από πάνω..
Αδειάζετε την κρέμα και συνεχίζετε με τα βουτυρωμένα φύλλα.. τέλος χαράζετε την πίτα ελαφρά και το βούτυρο που σας εχει περισσέψει το ρίχνετε από πάνω και ραντίζετε με μπόλικο νεράκι όλο το ταψί... Υπολογίστε νεράκι περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ... Αφήστε την μπουγάτσα να απορροφήσει τα υγρά της και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 σε αντιστάσεις για 50 λεπτά..!! Ρίξτε ζάχαρη άχνη και κανέλα..!!! Σήμερα έκανα μικρά μπουγατσάκια τα οποία έπαιρνα ένα φύλλο το έκοβα στη μέση και το δίπλωνα ...εβαχα την κρεμούλα μέσα.. περίπου 2 κουταλιές της σούπας και έκλεινα.. μετά έκαψε το βούτυρο και το έριξα από πάνω και τα έψησα περίπου για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς αντιστάσεις.
 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ