Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια !!!
1 κιλό μοσχάρι ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλο
2 μπαχάρια
1 κ.σ Πελτέ
1 σφηνάκι κρασί λευκο
1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
Λάδι αλάτι πιπέρι
Βάζω λάδι στην χύτρα και σωτάρω τα κομμάτια του κρέατος καλά και από τις δύο μεριές.
Τα βγάζω βάζω το κρεμμύδι με το σκόρδο να σωταριστούν λίγο.
Ρίχνω την πάπρικα τις ντομάτες τον πελτέ και τα μυρωδικά μου και μετά το κρέας και ανακατέυω καλά.
Σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί.
Ρίχνω το ανάλογο νερό με βάση τις οδηγίες της χύτρας και βράζω 30 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα χαμηλώνοντας στο μισό.
Μετά ανοίγω την χύτρα αλατοπιπερώνω και αφήνω 10 λεπτά ακόμα με ανοιχτό καπάκι να πήξει η σάλτσα!!!
Συνόδεψε με μακαρονια που τα έβρασα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα έκαψα με λίγο βούτυρο. Καλή όρεξη!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ