Έξω κρύο παγωνιά και γω μέσα φτιάχνω τραχανά τώρα... θα μου πείτε... τέτοια εποχή?? Τι να κάνω... δεν μας έφτασε...ζητούν τη σουπίτσα μικροί μεγάλοι... ειναι και οι τραχανοπιτες...... 😊
Παντως... εγινε ωραιότατος και γρήγορα... το στέγνωμα έγινε στην κουζίνα στους 100 β αέρα με την πόρτα λίγο ανοικτή...
.
ΤΡΑΧΑΝΑΣ
2μιση κιλά αλευρι σκληρό +μισο κιλο σιμιγδάλι σε μια λεκάνη.
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε 1 λιτρο γάλα 1 κουταλια αλατι και αφηνουμε να κάψει
Διαλυουμε μεσα στο καυτο γάλα 500 γρ γιαούρτι πρόβειο. Το ριχνουμε στο αλεύρι ανακατευουμε και τριβουμε με τα χέρια (ψιχουλιαζουμε τη ζυμη) χωρίς να ζυμωσουμε.
Το στέγνωμα έγινε στην κουζίνα στους 100 β αέρα με την πόρτα λίγο ανοικτή...
Τριβουμε λιγο λιγο στο μουλτι προσθετοντας λίγο αλευρακι αν χρειαστεί...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ