Λαχανόρυζο σκέτη γλύκα σήμερα !!
Μισό λάχανο κομμένο σε κομμάτια.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο σε κυβάκια ή σε λεπτά μπαστουνάκια
1 ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
Μισή κουταλιά κουρκουμά
1ξύλο κανέλα- 2δαφνόφυλα
Αλάτι πιπέρι.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το πράσο, το καρότο κ τη ντομάτα για περίπου 10 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε το λάχανο σε 4-5 κομμάτια, τον πελτέ να σοταριστεί ελαφρά , αλάτι, πιπέρι, κύβο, κουρκουμά, κανέλα κ δάφνες κ δύο ποτήρια καυτό νερό.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά κ ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Στο σερβίρισμα αν θέλουμε ρίχνουμε κ λίγο λεμόνι στο πιάτο μας.
Απλό κ πεντανόστιμο φαγητό κ πολύ οικονομικό.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου