Το είδα, μου άρεσε , το έφτιαξα κ το φάγαμε με πολλή όρεξη κ είναι από τα φαγητά που θα καθιερώσω πια.
Κιμάς με κριθαράκι με κάποιες αφαιρέσεις κ προσθέσεις από την αρχική συνταγή. Νόστιμο φαγητό, οικονομικό, γεμίζει η κατσαρόλα!
Σωτάρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε 200 με 300 γραμμάρια κιμά, δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες κ σοτάρουμε να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Τρίβουμε ένα καρότο, γυρίζουμε λίγο να γυαλίσει, μια κουταλιά πελτέ να ψηθεί ελαφρά κ σβήνουμε με λίγες σταγόνες κονιάκ ή λευκό κρασί.
Ρίχνουμε ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά, κ ζεστό νερό να βράσει ο κιμάς.
Αφού βράσει καλά, ρίχνουμε μιάμιση φλυτζάνα του τσαγιού κριθαράκι χοντρό κ συμπληρώνουμε με καυτό νερό να βράσει, να μελώσει αλλά να είναι ζουμερό.
Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι κ τυρί τριμμένο.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου