Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Βασιλόπιτες 4 διαφορετικές για όλα τα γούστα !!!

4 συνταγές για Βασιλόπιτες διαφορετικές για όλα τα γούστα !!! Πεντανόστιμες κ με επιτυχία όποια κι αν διαλέξετε!!!

.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ !!! 

 ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικα_

4 αυγά,

200 γρ ζάχαρη,

200 ml λάδι ελαφρύ,

200 ml γάλα φρέσκο,

450 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 βανίλια,

ξύσμα 2 πορτοκαλιών,

μισό κ.γ.μαστιχα σε σκόνη!

 Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε το λάδι και το γάλα!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι-βανιλια-ξυσμα-μαστιχα! 

Βάζουμε λαδόκολλα στο τσερκι (26ν) ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 β προθ.αντιστ.μεσαια σχάρα για 50 λεπτά!

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 10 λεπτά! 

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει!

ΓΛΑΣΣΟ:

 Βάζουμε σε ένα μπολ 400 γρ άχνη ζάχαρη ,2 κ.σ.φρεσκο χυμό λεμονιού,1 βανίλια και τα ανακατεύουμε!

 Ρίχνουμε κουταλια-κουταλια της σούπας νερό και αρχιναμε να ανακατεύουμε!

Σταματάμε όταν ρέει αργά ρίχνοντας με το κουτάλι! 

Αφού βάλουμε την Βασιλόπιτα Κέικ πάνω σε μια σχάρα ρίχνουμε πάνω του το ΓΛΑΣΣΟ !Και το βάζουμε στο ψυγείο!

Διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα!

.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ: 

Χτυπαμε 5 αυγα με 125 γραμμαρια ζαχαρη να αφρατεψουν !

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε 1 βανιλια,1 κουταλακι του γλυκου ξυσμα πορτοκαλι και 155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ!

Ανακατευουμε απαλα με μαριζ !

Παιρνουμε δυο ταψακια μικρα αλουμινενια στρογγυλα τοποθετουμε μεσα λαδοκολα και μοιραζουμε το μιγμα και στα δυο ισα ποσοτητα!

Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα στους 180 βαθμους για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν!Στην συνεχεια τοποθετουμε το ενα παντεσπανι βαζουμε πανω του λιγη λιωμενη κουβερτουρα το αλοιφουμε και τοποθετουμε πανω του το αλλο παντεσπανι το παταμε να κολλησει!

Κανουμε και το ΓΛΑΣΣΟ με 250 γραμμαρια κουβερτουρα και 250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος και μεσα 2 κουταλιες της σουπας σπορελαιο και το ριχνουμε πανω και με την μαριζ το διορθωνουμε πανω πλαγια!!!!

.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:

6 αυγα,

2 ποτηρια ζαχαρη,

1 ποτηρι σπορελαιο, 

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

550 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,

2 πορτοκαλια το ξυσμα τους,

2 βανιλιες!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν καλα να ασπρισει το μείγμα!

Ριχνουμε σιγα σιγα το σπορελαιο και το χυμο εναλλαξ,τελος σιγα σιγα αλευρι,βανιλιες ξυσμα!

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους!

Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι κατω και πλαγια πολυ καλα βάζουμε λαδόκολλα!

Ρίχνουμε το μείγμα και το τοποθετουμε στον φουρνο να ψηθει για 50 λεπτα αναμμενο και 10 σβησμενο!

Φυσικα ελενχουμε με ξυλακι απο σουβλακι !

Ο χυμος μπορει να αντικατασταθει και με γαλα και να ελαττωθει το αλευρι στα 500 γραμμαρια!

Μπορειτε να προσθεσετε και λιγο κονιακ η καποιο αλλο μπαχαρικο της αρεσκειας σας!

Το ταψί (30χ27)!

Το ποτήρι(200ml)!

.


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

25 γρ μαγια νωπη η 2 φακελακια ξερη,

100 ml νερο χλιαρο,

3 αυγα,

300 γρ ζαχαρη,

240 γρ γαλα χλιαρο,

100 ml χυμο.πορτοκαλιου,

150 ml σπορελαιο, 

1 βανιλια,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων,

1 κ.γ.μαχλεπι,

1 κ.γ.κακουλε,

1 κ γ.μαστιχα σκονη,

1 κιλο αλευρι + λιγο για το ζυμωμα στον παγκο,

μια πρεζα αλατι!

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το γαλα-μαγια και το νεροτα ανακατευουμε με συρμα και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα! 

Ρίχνουμε στο μπολ την ζαχαρη-αυγα και τα ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε τον χυμο,το ξυσμα,τα μυρωδικα και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με συρμα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε το λαδι και 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ριχνουμε λιγο-λιγο αλευρι και ζυμωνουμε!

Αλευρωνουμε τον παγκο βαζουμε την ζυμη πανω και την ζυμωνουμε καλα!

Βαζουμε την ζυμη σε λαδωμενο μπολ την σταυρωνουμε και την σκεπαζουμε για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την μεταφερουμε σε ταψι (30ν)βαζουμε το φλουρι σε ενα σημειο την παταμε και την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Τελος την αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο νερο ,ρίχνουμε αμύγδαλα και την ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο μεσαια αντιστασεις μεχρι να κοκκινησει καλα !

Εμενα στον φουρνο μου μου πηρε 45 λεπτα!

Την βγαζουμε και την αφηνουμε να κρυωσει!

Εκτέλεση φωτογραφίες συνταγές από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!