Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ο καρυδάτος μπακλαβάς των Χριστουγέννων 🌲

Το σπίτι  μύρισε κανελα και φρεσκο βουτυρο!!!!Μπακλαβας Σούπερ! !Ενα γλυκο με ωραίες αναμνήσεις!!!Ο καρυδάτος μπακλαβάς των Χριστουγέννων 🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

 ΣΥΝΤΑΓΗ:

1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου,

300 γρ καλο αγελαδινο βουτυρο λιωμενο,

600 γρ καρυδι ψιλοκομμενο αναμικτο με 1 κουταλακι του γλυκου κανελλα,

1 κ.γ.γαρυφαλλο!

Βουτυρωνουμε το ταψι η το πυρεξ (30χ27ν)!

Βαζουμε στον πατο 5 φυλλα βουτυρωντας τα!

Ριχνουμε γεμιση!

Συνεχιζουμε βαζουμε 2 φυλλα βουτυρωντας τα και ριχνουμε γεμιση!

Ξανα 2 φυλλα βουτυρωμα γεμιση!

Ξανα 2 φυλλα βουτυρωμα.γεμιση!

Τελος βαζουμε 5 φυλλα βουτυρωνοντας τα!

Ριχνουμε το βουτυρο πανω το αλοιφουμε καλα και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!

Στην συνεχεια το βγαζουμε και το κοβουμε σε ισα κομματια!

Ραντιζουμε με νερο και το ψηνουμε στους 160 β προθερμασμενο αντιστασεις να κοκκινίσει καλα!

 ΣΙΡΟΠΙ:

3 ποτηρια νερου νερο,

3 ποτηρια νερου ζαχαρη,

2 κ.σ.μελι

το χυμο ενος λεμονιου

Βράσιμο  για 4 λεπτα!

Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο κρυο σιροπι!

 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΙΝΑΙ::ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ,ΚΑΛΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΑ,ΚΑΛΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ!!!!!!

Συνταγή εκτέλεση από κ.   Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!