Ζουμερά και απίστευτα σιροπιαστά, ατομικά κανταϊφάκια !!!
Ζουμερά και απίστευτα σιροπιαστά, τα ατομικά κανταϊφάκια είναι το κατάλληλο κέρασμα για την γιορτινή μέρα. !!! Και πιστέψτε με, κανείς δε θα μπορεί να παραπονεθεί ότι πήρε μικρότερο κομμάτι!
ΚΑΝΤΑΙΦΑΚΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ! ΣΥΝΤΑΓΗ:
500 γρ κανταιφι,
450 γρ βουτυρο αναμικτο αγελαδινο-προβειο,
350 γρ καρυδια-αμυγδαλα,
1 κ.γλ κανελα,μισο κ.γλ.γαρυφαλο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρωνουμε με τα 50γρ το ταψι!
Σε ενα μπολ ανακατευουμε καρυδια-αμυγδαλα-κανελα-γαρυφαλο!
Ανοίγουμε το κανταιφι!
Παιρνοντας κανταιφι λωριδες λωριδες βαζουμε στην ακρη τους γεμιση και τα τυλιγουμε και τα τοποθετουμε στο ταψι!
Εχουμε λιωσει 350 γρ βουτυρο προηγουμενως και το εχουμε στραγγισει!
Βουτυρωνουμε ολα πολυ καλα!
Το υπολοιπο μαλακο.βουτυρο το βαζουμε ενδιαμεσα τους!
Τα.βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!
Στην συνεχεια τα.ψηνουμε στους 160 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να κοκκινίσουν!
Τα αφηνουμε ολη νυχτα να κρυωσουν!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη για 7 λεπτα!
Στο τελευταιο.λεπτο ριχνουμε 1 λεμονι το χυμο του και 1 κουταλια.της σουπας γλυκοζη!
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε 3 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και σιροπιαζουμε με κουταλι ενα ενα πολλες φορές και σιγα σιγα!
Συνταγή εκτέλεση από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!