Ζουμερή και εύκολη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι !!!
Αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για ζουμερή και εύκολη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγα,
2 ποτηρια ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
550 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
2 πορτοκαλια το ξυσμα τους,
2 βανιλιες!
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν καλα να ασπρισει το μείγμα!
Ριχνουμε σιγα σιγα το σπορελαιο και το χυμο εναλλαξ,τελος σιγα σιγα αλευρι,βανιλιες ξυσμα!
Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους!
Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι κατω και πλαγια πολυ καλα βάζουμε λαδόκολλα!
Ρίχνουμε το μείγμα και το φλουρί και το βάζουμε στον φουρνο να ψηθει για 50 λεπτα αναμμενο και 10 σβησμενο!
Φυσικα ελενχουμε με ξυλακι απο σουβλακι !
Ο χυμος μπορει να αντικατασταθει και με γαλα και να ελαττωθει το αλευρι στα 500 γραμμαρια!
Μπορειτε να προσθεσετε και λιγο κονιακ η καποιο αλλο μπαχαρικο της αρεσκειας σας!
Το ταψί (30χ27)!!!Το ποτήρι(200ml)!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!