Λοιπόν εφτιαξα πρώτα το Παντεσπάνι με...
5 αυγά,
125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι Φαρίνα,
1 βανίλια!
Έκανα και ένα σιρόπι:
Έβρασα 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά!
Έφτιαξα και μια Σαντιγί:
Χτύπησα 500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική με 50 γρ άχνη!
Έκανα και ένα ΓΛΑΣΟ:
200 γρ κρέμα γάλακτος με 170 γρ κουβερτουρα και 2 κ.σ.βιταμ!
Εκτέλεση παντεσπάνι:
Χτυπησα τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια!
Σταμάτησα το μίξερ και έριχνα σιγα-σιγα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατευα απαλά με μαριζ! Έβαλα το μείγμα σε τσερκι 30 φυσικά μέσα λαδόκολλα και το εψησα στους 180 β προθ αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 35 λεπτά!
Το έβγαλα και το άφησα να κρυώσει!
Αφού κρυωσε το σιροπιασα με το κρύο σιρόπι!!
Στην συνέχεια έβαλα πάνω την σαντιγί και το έβαλα στο ψυγείο να παγώσει!
Έκανα το Γλάσο:
Ζέστανα την κρέμα γάλακτος έσπασα μέσα την κουβερτουρα ανακάτεψα μόλις έγινε το κατέβασα και έριξα το βιταμ!
Ανακατευα διαρκώς μέχρι να παγώσει!
Έβγαλα το κρύο γλυκό από το ψυγείο έριξα με προσοχή το Γλάσο ετριψα και κουβερτουρα πάνω του και το έβαλα ξανά στο ψυγείο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!