Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Η Απόλυτη Καρυδόπιτα !!!


  Σπέσιαλ Καρυδόπιτα... Η Απόλυτη Καρυδόπιτα αγγίζει τα όρια της τελειότητας. Η αφράτη ζύμη αγκαλιάζει τρυφερά τον πλούσιο καρυδάτο πυρήνα, σιγοβρασμένο σε σιρόπι με άρωμα κανέλας και λεμονιού.Η καρυδόπιτα δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά, σιροπιαστά γλυκά. Όταν έχει ισορροπία στο σιρόπι, αρκετή ποσότητα καρυδιού και είναι αφράτη, ικανοποιεί γευστικά και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ 200 ml τα  ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
μισο ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα,
1 ποτηρι αλευρι κοσκινισμένο
2 κουταλακια του γλυκου κανελα,
1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε.τα.αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!
Ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα αφου προηγουμενως τα.εχουμε.ανακατεψει ολα μαζι!
Τοποθετουμε το μειγμα.σε λαδωμενο 30 ταψι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο!


ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια ζαχαρη με 3 ποτηρια νερου και μισο λεμονι το χυμο του για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο και το σιροπι 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου αφου το κατεβαζουμε απο την φωτια!
 Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!