Υλικά
✔️ 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
✔️1 κιλό πατάτες
✔️1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
✔️ αλάτι
✔️Πιπέρι
✔️1 κγ θυμάρι
✔️1 κγ ρίγανη
✔️2 κσ μουστάρδα
✔️1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Εκτέλεση
1️⃣ Για να φτιάξουμε τις μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο θα χρειαστεί,ένα μέτριο ταψί και ένα κομμάτι λαδόκολα να σκεπάσουμε στην αρχή το φαγητό στο φούρνο . Έτσι θα ψηθεί σωστά και θα κρατήσει όλα τα υγρά που χρειάζεται χωρίς να στεγνώσει το κρέας.
2️⃣ Καθαρίζουμε τις πατάτες απ τη φλούδα τους και τις πλένουμε σε τρεχούμενο νερό.Τις κόβουμε σε κομμάτια για φούρνο,λίγο πιο χοντρες απ αυτές που κόβουμε για το τηγάνι. Τις απλώνουμε στο ταψί και ρίχνουμε και τις μπριζόλες . Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λάδι,το λεμόνι,τη μουστάρδα και το νερό και το ρίχνουμε στο ταψί με τις πατάτες και τις μπριζόλες . Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Στρώνουμε τις πατάτες ομοιόμορφα στο ταψί κι από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες.
3️⃣ Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολα,το τσαλακώνουμε καλά και το βρέχουμε κάτω από τη βρύση . Στραγγίζουμε ελαφρά και απλώνουμε τη λαδόκολα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
4️⃣ Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αέρα με τη λαδόκολα και μετά το 35λεπτο βγάζουμε τη λαδόκολα και ψήνουμε σε λίγο πιο δυνατό φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες και να ροδίσουν οι μπριζόλες . Δεν χρειάζεται να τις γυρίσουμε κι από την άλλη μεριά . Έτσι με τη λαδόκολα ψήνονται ομοιομορφα σαν να είναι σε γάστρα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog -MPAXARI & KANELA !